Cipres

De cipres boom: populairder dan ooit

De cipres is een voorbeeld van een boom die steeds meer wint aan populariteit in ons land. Ze worden gebruikt als haagplant maar ook in de tuin gezet op zichzelf. De cipres is een boom die van origine veel groeit in Italië maar de boom doet het ook heel goed in het Nederlandse klimaat. Dat komt doordat het een boom is die goed om kan gaan met temperatuurverschillen. Een erg droge zomer of juist een heel natte winter kan deze cipres dus best aan!

De kenmerken van de cipres

Cipres

Allereerst is de cipres winterhard. Winterhard betekent dat de boom in de winter ook goed overeind blijft en dat je hem dus niet hoeft te beschermen of binnen hoeft te zetten. Met veel andere planten moet dat wel en dat kost extra moeite. Daarnaast is de cipres geschikt voor mensen die niet heel veel kennis van tuinieren hebben. Je hoeft de boom namelijk maar twee keer per jaar te snoeien en dat is wel zo prettig als je een boom zoekt waar je maar weinig naar om hoeft te kijken. Daarnaast wordt een cipres behoorlijk hoog. Heb jij behoefte aan een hoge haag omdat je dan meer privacy hebt? Wil je niet dat de overburen naar binnen kunnen kijken? Dan is de cipres perfect want deze boom kan wel tien meter hoog worden. Je moet de haag wel goed onderhouden als je dit soort hoogten wil bereiken.

Cipres

Dichte haag

Een andere reden dat veel mensen voor deze boom kiezen is omdat hij een heel dichte haag vormt. Dat wil zeggen dat je er amper doorheen kunt kijken en dat is dus ook weer voordelig voor je gevoel van privacy.