De voordelen van een futon matras op maat

Het veelzijdige Futon matras wordt in Japan al vele jaren gebruikt. En ook in de westerse wereld beginnen ze steeds populairder te worden. Deze oprolbare matrassen zijn ruimtebesparend, 100% biologisch en zorgen ervoor dat je opstaat met een energiek en een uitgerust gevoel. Ze worden op maat voor je gemaakt, waardoor ze helemaal zijn aangepast aan je wensen en behoeften. Zo kun je optimaal genieten van een welverdiende nachtrust. Geen wonder dat de Japanners zo zen zijn!

Voordelen futon matras

Het futon matras is niet te vergelijken met een standaard Nederlands matras. Het is namelijk een matras dat met ruwe wol is gevuld. Hierdoor ademt het heel goed, terwijl het toch aangenaam warm is. Ook is een futon matras een relatief stevig, waardoor het goede ondersteuning biedt voor de rug. Iets waar ook mensen met rugklachten baat bij hebben. Maar het meest bijzondere aan een futon matras is waarschijnlijk dat het erg flexibel is. Hierdoor kun je het eenvoudig oprollen en opbergen. Handig voor gasten, maar ook om ruimte te besparen wanneer je klein woont.

Precies het formaat dat je prettig vindt

Een futon matras is geschikt om op de grond te leggen, net als in Japan gebruikelijk is. Een bed heb je in principe dus niet meer nodig. Hierdoor ben je ook niet meer aan de standaard bedmaten gebonden. Erg prettig wanneer je liever een iets langer of breder matras wilt. Natuurlijk is ook de dikte aan je voorkeur aan te passen.

Futon matras onderhouden

Een futon matras is gevuld met ruw katoen. Dit zorgt voor een goede ondersteuning tijdens de slaap. En werkt vocht- en warmteregulerend. Om dit zo te houden, moet je het matras regelmatig kloppen en laten luchten. Hiermee voorkom je dat de katoen samengepakt raakt. Hiervoor gebruik je een eenvoudige mattenklopper of een echte traditionele futon tataki.

Meer inspiratie

Een futon matras staat dankzij de goede ondersteuning en vocht- en warmteregulerende eigenschappen garant voor een goede nachtrust. Meer lezen over slapen? Lees dan ook onze andere blogs met slaapkamertips.