Staande lampen met een boogeffect.

Laten we bij het begin beginnen, met essentiële lijnen en elementen. Arco is een vloerlamp met een stabiele voet waarvan de flexibele steel een telescopische boog van bijna twee meter creëert die de gewenste ruimte van bovenaf verlicht. Het effect is dat van een hanglamp. Geschikt voor het verlichten van elke hoek van de woonkamer: van de woonkamer tot aan de eettafel.

Tegenwoordig vertegenwoordigen de booglamp een realiteit die in veel kleuren en materialen is teruggelopen. Er zijn versies voor alle budgetten. Ze combineren de functionaliteit van hangende verlichting met de bruikbaarheid van een beweegbaar en richtingselement, waardoor een prachtig effect wordt gegarandeerd dat al een meubelstuk op zich is.

Over het algemeen bieden deze lampenmodellen een directe lichtbron, zonder dat ze gebonden hoeven te zijn aan een hangend verlichtingssysteem, zijn ze geschikt voor het verlichten van beperkte ruimtes. De amplitude van de boog is van invloed op de lichtkegel die op de juiste plaats moet vallen, terwijl de diffusor niet minder dan 60 cm van het te verlichten element mag zijn verwijderd. De verchroomde of gekleurde metalen steun kan vast of verstelbaar zijn, meestal met een telescopisch systeem.

Waarom kiezen voor een vloerlamp met deze kenmerken? Zeker om diepte en dynamiek aan de woonkamer te geven. De booglamp is verkrijgbaar in verschillende formaten en stilistische declinaties. De basis en de structuur van deze prachtige accessoires zijn meestal gemaakt van verchroomd staal of beukenhout. Bijzondere aandacht moet worden besteed aan de lampenkappen: een uitstekend decoratief element in glas, staal, keramiek en zelfs papier.

Booglamp heeft een uitgesproken minimalistische roeping: ze zijn in feite ontworpen voor omgevingen waar weinig kleuren domineren. Geïnspireerd door design, kunnen moderne vloerlampen erop rekenen dat de innovaties van onderzoek en technologie steeds effectiever worden op het gebied van prestaties en besparingen. LED’s vervangen nu gloeilampen en fluorescentielampen, waardoor energiebesparingen en een grotere ecologische duurzaamheid mogelijk zijn. Nieuwe materialen, steeds lichter, sterker en flexibeler, zullen ten dienste staan ​​van verlichting die bedoeld is als functioneel, inrichtend en decoratief element.