Budget tips: badkamer renoveren

Dat een renovatie veel geld, maar ook veel tijd kost dat is algemeen bekend, maar wist je dat je ook een badkamer renovatie zo goedkoop mogelijk kan houden simpelweg door een paar trucjes in te zetten. Als je zo goedkoop mogelijk je badkamer wil renoveren dan geldt voor jou de spreuk “Alles wat je zelf kan doen, doe dat!”, op deze manier hou je de kosten zo laag mogelijk aan de hand van wat haalbaar is. Hoe je ervoor kan zorgen om je badkamer zo goedkoop mogelijk te renoveren lees je hier. 

Het ventilatiesysteem

De meest vochtige ruimte in huis zijn er twee, waarvan de badkamer er een van is. Echter moet al dat vocht ook worden afgevoerd, zodat je badkamer zo lang mogelijk mee gaat. Tegenwoordig kan je zelf ook een goed ventilatiesysteem aanschaffen, simpele onderdelen zoals een spirobuis 45 graden, maar ook een hele badkamerventilator

Badkamer vanaf een afstand bekijken

Om de badkamer renovatie zo goedkoop mogelijk te houden wordt er niet alleen gekeken naar wat je zelf kan doen, maar ook of echt alles al aan vervanging nodig is. Men wil vaak gelijk de hele badkamer aanpakken en vernieuwen maar dat is niet altijd nodig. Soms is het voldoende om alleen de tegels of alleen het meubilair te vervangen. Het is daarom geen overbodige luxe om vanaf een afstandje te kijken naar je badkamer, zodat je een weloverwogen keuze maakt wat betreft de renovatie. 

De stijl van de badkamer

Op een geven moment is de badkamer wel aan vervanging toe, niet alleen omdat er slijtage kan ontstaan, maar ook vaak omdat de badkamer in een verouderde stijl nog is. Wanneer je besluit om de badkamer te renoveren kies dan voor tijdloze elementen, zodat je minder snel raakt uitgekeken op je badkamer.