lekdetectiebedrijf

Een lekdetectiebedrijf inschakelen

Een lekkage kan meerdere oorzaken hebben. Dit kan de zoektocht naar de exacte oorzaak lastig maken. Zo kan een lekkage ontstaan door weersomstandigheden, maar ook door een kapotte leiding. Hetgeen dat de zoektocht vooral moeilijk maakt, is dat de plek waar de lek zich openbaart meestal niet de plek is waar het lek is ontstaan. Een lekdetectiebedrijf kan je in deze situatie erg goed helpen. Zo kunnen zij met bepaalde apparatuur kijken naar waar het lek vandaan komt. 

lekdetectiebedrijf

Wat kunnen de gevolgen zijn van een lekkage?

Een lekkage staat bekend om de vele schade die het aan kan richten. Hierbij geldt dat hoe langer de lekkage wordt genegeerd/ niet wordt ontdekt, hoe groter de uiteindelijke schade zal zijn. Het is daarom sterk aan te raden om bij een vermoeden een lekdetectiebedrijf in te schakelen. Zo kunnen zij vaststellen of je te maken hebt met een lekkage, of dat er iets anders aan de hand is. 

lekdetectiebedrijf

Waar ontstaan er lekkages?

Een lekkage kan vrijwel overal in het huis ontstaan. Zo kan een lek ontstaan in het dak, maar ook in de badkamer. Een lekkage die op het dak erg veel voorkomt, is een lekkage die ontstaat door de schoorsteen. Zo zit er om de schoorsteen een laagje lood en kan deze uitdrogen. Wanneer deze uitdroogt, ontstaan er scheurtjes en kan het water via daar een weg naar binnen vinden. Het is daarom verstandig om de schoorsteen regelmatig te controleren op mogelijke problemen. Kijk vooraf rondom de schoorsteen of de loodlaag nog intact is. Wanneer dit niet het geval is, is er al sprake van lekkage. Probeer het probleem dan zo snel als mogelijk is te verhelpen.