rustieke tafel

Hoe creëer je een rustiek interieur?

Ben jij op zoek naar een wat stoerdere look voor je woning? Dan is een rustiek interieur wellicht iets voor jou. Rustieke meubels hebben een wat oudere look. Ze zijn niet oud maar ze worden wat aangepast zodat ze er ouder uitzien. De meubels worden vaak ook van het materiaal hout gemaakt, omdat hier gemakkelijk een oude look aan gegeven kan worden. In dit artikel vertel ik je wat meer over hoe je een rustiek interieur kan creëren in jouw woning.

Rustieke tafel

Door één rustiek meubel centraal te stellen in je woning kun je deze sfeer goed overbrengen op de rest van je interieur. Een rustieke tafel is hier een goed voorbeeld van. De eettafel staat bij veel mensen centraal in huis. Door hier stoelen naar keuze aan toe te voegen creëer je een mooi contrast tussen verschillende woonstijlen. Je kunt de rustieke stijl terug laten komen in de accessoires zodat je over je gehele interieur de stijl terug ziet. Je kunt dit bijvoorbeeld in accessoires zoals een lamp, klok, bijzettafel of vaas terug laten komen.

rustieke tafel

Verschillende soorten materialen

Bij deze woonstijl wordt er veel gebruik gemaakt van verschillende soorten materialen. De stijl staat zo o.a. bekend om natuurlijke materialen zoals hout, steen en stof. Het is mooi om in de woning dus ook verschillende soorten (natuurlijke) materialen terug te laten komen. Dit kan in de grote meubels zoals eettafel, bank en stoelen, maar ook in de kleinere meubels en accessoires is dit goed te doen. Vaak ik het gemakkelijker om te starten bij de accessoires en langzaam toe te werken naar de grotere meubels. Als je steeds wat rustieke accessoires aan je woning toevoegt wordt de stijl steeds meer geïntegreerd in je woning en zo zie je ook of je het wel echt mooi vindt. Als je meteen grote meubels gaat vervangen is de stap vrij groot naar een nieuwe woonstijl.