houten bank

Houten meubelen in de tuin: wat is de meerwaarde van deze meubelsoort?

Houten meubelen in de tuin, zoals een stoere houten bank, stoelen en tuintafels, zorgen voor een hoop extra sfeer rond je woning. Houten banken en tuinsets hebben een natuurlijke en rustgevende uitstraling en zijn alleen daarom al een echte aanwinst voor iedere tuinliefhebber. Maar houten tuinmeubilair heeft nog veel meer aantrekkelijks te bieden. In dit artikel leggen we je haarfijn uit wat de meerwaarde is van het aanschaffen van houten meubels om in je tuin te gebruiken.

Houten banken in de tuin plaatsen betekent een relaxte rustplek creëren

Door gebruik te maken van houten tuinmeubilair kun je een heerlijk relaxed plekje in je tuin creëren, waar je even helemaal tot rust kunt komen. Ideaal aan hout als materiaal is dat dit visueel en qua beleving helemaal past bij je tuin. Je zithoekje heeft met houten tuinmeubels een natuurlijke uitstraling. Door de natuurlijke looks van outen tuinmeubilair kun je feitelijk elke houten tuinset wel in je tuin gebruiken.

houten bank

Houten tuinmeubels blijven in de zon relatief koel

Prettig aan tuinmeubels van hout is dat ze niet zo warm worden als bijvoorbeeld tuinmeubilair van aluminium. Zeker als je gebruikmaakt van lichtkleurig hout is dit het geval. Je hoeft dus niet te zijn dat je in een onoplettende bui je vingers, armen, rug of benen verbrandt als je neerploft op je tuinbank of tuinstoel! Maak je gebruik van bijpassende tuinkussens en/of een parasol? Dan blijven houten tuinmeubels natuurlijk nóg koeler en frisser!

Hout is duurzaam materiaal dat bij een goede behandeling lang meegaat

Als je goed voor je tuinmeubilair van hout zorgt, heb je de garantie op een tuinset of tuinbank die lang meegaat. Een duurzame keuze dus! Kies daarom voor een tuinbank of tuinset die goed gelakt of gebeitst is en dus tegen allerlei weersomstandigheden bestand is. Koop je een bankstel voor in de tuin of een tuintafel die niet gebeitst of gelakt is? Doe dat dan zelf alsnog om zo de levensduur van je houten tuinset aanzienlijk te verlengen.

Een voordelige keuze

Fijn aan houten tuinmeubilair is ten slotte de scherpe prijs die je betaalt als je voor een betrouwbaar tuincentrum of een goede groothandelaar kiest om jouw meubels aan te kopen!