2 groendak

Is een groendak goed voor het milieu?

Is een groot groen dak echt welkom voor het milieu? Omdat er steeds vaker groene daken  worden geplaatst, overwegen steeds meer mensen deze beslissing. Sedum heeft steeds meer praktische en zeer technische eigenschappen als het gaat om zonnepanelen op het dak . Dus waarom is een sedumdak nuttig? En waarom zou u een sedumdak overwegen bij het plaatsen van zonnepanelen op uw dak? Sedumdaken zijn zo populair geworden, niet alleen omdat ze er geweldig uitzien, maar ook omdat ze milieukenmerken hebben die velen uiteindelijk zullen vergeten.

Sedumdak verhoogt de biodiversiteit

Een groendak kan iets goeds doen voor het milieu, maar misschien wel het grootste voordeel is een grotere biodiversiteit, wat om verschillende redenen belangrijk is. Zonder biodiversiteit kunnen mens noch dier echt leven. Het zorgt voor een betere  leefomgeving voor mens en dier. wat betekent dat precies? Groene daken dienen ook als huis voor bepaalde dieren. Wat voor dier bijvoorbeeld? Eekhoorns, vogels, maar ook kleine dieren zoals insecten die het sedumdak kunnen binnendringen en het ecosysteem in stand kunnen houden.

Denk aan het groen!

De Nederlandse flora is niet slecht, maar ook niet geweldig. Planten worden meestal in de woonkamer geplaatst, maar het zijn geen planten die op het ecosysteem werken. Wilde planten profiteren hiervan. Grote groendaken zijn daarmee een belangrijke milieu optie. Veel planten groeien hier en dragen bij aan het ecosysteem om  ons, mensen, dieren en plannen een nieuw en vredig leven te geven. Wacht  niet langer en koop nu uw groendak!