Ergonomische bureaustoelen

Tips voor andere thuiswerkers

Sinds ik meer ben gaan thuiswerken heb ik een aantal tips om andere nieuwe thuiswerkers te kunnen helpen. Ik wil allereerst echt een 24 uur bureaustoel aan jullie allemaal aanraden. Deze stoelen zijn er speciaal op gemaakt dat je lange dagen kan draaien zonder dat je rug er krom van gaat staan. Ik draai zelfs weleens een dubbele dienst en toen ik nog op de keukenstoel zat moest ik bijna door mijn partner weer platgestreken worden op de strijkplank. Deze 24 uur bureaustoel zijn er speciaal om jouw postuur tijdens van die lange dagen te ondersteunen.

Een goed bureau is ook van belang

Wanneer je een goede stoel hebt is het ook erg belangrijk dat het bureau ook past bij jou en je postuur. Heel vaak zie ik andere thuiswerkers die een veel te laag bureau hebben waardoor ze veel te veel voorover moeten buigen, en dat is heel erg slecht voor je rug. Wanneer jouw bureau te hoog is is dat ook niet goed, want dan moeten je schouders zich te veel inspannen om de houding te ondersteunen terwijl je aan het werk bent.

Wanneer is het bureau op de goede hoogte?

Er komen twee aspecten kijken bij een goede hoogte voor een bureau. Wanneer je op de bureaustoel zit en je jouw voeten stevig op de vloer hebt staan dan moeten jouw ellebogen als ze op het bureau liggen een hoek van 90 graden maken. Als je een te grote of een te kleine hoek hebt dan gaat je rug daarvoor compenseren en dat is niet goed. Ook met het bureau hoog genoeg zijn om ervoor te zorgen dat het beeldscherm van de computer op ooghoogte is zodat u niet naar boven of beneden moet kijken, want dat is slecht voor uw nek. Hiervoor zijn er twee-laagse bureaus zodat de computer hoger kan staan.