herfstvakantie

Welk tuin zwembad moet je aanschaffen deze zomer? 

Een tuin zwembad is de ideale plek om op warme zomerdagen af te koelen, maar waar moet je beginnen als je er een wilt aanschaffen? Zodra je gaat zoeken naar een zwembad voor in de tuin krijg je enorm veel mogelijkheden te zien. Je kunt kiezen tussen opzetzwembaden en opblaasbare zwembaden, maar ook verschillende groottes en vormen. Hieronder vind je een aantal tips hoe je de beste keuze kunt maken om een zwembad aan te schaffen voor in de tuin.

Begin bij de basis, jouw wensen

Eigenlijk is de basis van een tuin zwembad aanschaffen, jouw wensen. En dan vanuit alle aspecten gezien. Wat is jouw budget om een zwembad te kopen? Iemand die met het hele gezin er dagelijks in wilt plonsen heeft er waarschijnlijk een ander budget voor over dan een gezin waarbij de kinderen alleen wat willen spetteren. 

Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar wat de mogelijkheden in jouw tuin zijn. De ene tuin is de andere niet, zowel op het gebied van vorm, van zon maar ook op het gebied van ondergrond. Op welke ondergrond wil je het zwembad gaan plaatsen? Hoeveel ruimte heb je en hoeveel ruimte wil je gebruiken? Een stelregel is om een zwembad nooit tegen een muur of ander voorwerp aan te plaatsen en aan één zijde minimaal 1 meter loopruimte over te houden. Maar misschien kies jij liever voor 2 meter loopruimte. 

Eigenlijk is de beste tip om je wensen op papier te zetten, zodat je ze helder hebt en vanuit daar kunt gaan kijken naar wat voor mogelijkheden er zijn.

Een tuin zwembad heeft ook een ondervloer nodig

Los van jouw wensen, maakt het eigenlijk niet uit op welke ondergrond je het tuin zwembad gaat zetten maar er is altijd een ondervloer nodig. De onderkant van een zwembad is gevoelig voor beschadigingen en daardoor kun je deze het beste beschermen met een ondervloer. Zo heb je langer plezier van je aankoop. Neem de ondervloer dus mee in jouw wensen en in de mogelijkheden in jouw tuin. 

Maak een keuze tussen een opzetzwembad of een opblaaszwembad

De grootste keuze die gemaakt moet worden is de keuze tussen een opzetzwembad of een opblaaszwembad. Beiden hebben voor- en nadelen. Met een opblaaszwembad kun je snel uit de voeten, ze zijn vaak wat kleiner, hebben zachte randen maar kunnen ook gemakkelijk beschadigen. Het voordeel van een opzetzwembad is dat ze groter en steviger zijn, maar ze kosten ook meer planning en geduld om hem op te zetten. Je ververst niet even tussendoor het water dus vaak kiezen mensen met een opzetzwembad ook indirect voor het onderhouden met chloortabletten omdat dat makkelijker is dan het gehele water eruit laten lopen en opnieuw te vullen.

Eigenlijk kun je zeggen dat welk tuin zwembad jij moet aanschaffen een persoonlijke keuze is, maar geen keuze is die je langer moet uitstellen. Bij Summertoys is er zoveel keuze dat er voor ieder wat wils is en voor de warme zomerdagen is hij onmisbaar.