i kook

Een groot schilderij in je interieur rommelig? 3 tips om dat te voorkomen

Een groot schilderij in huis neemt al snel een prominente plaats in. Hierdoor trekt het schilderij zeker de aandacht van een ieder die de woonkamer binnen komt. Ben je bang dat je interieur te vol wordt en rommelig oogt door het plaatsen van het schilderij? Lees dan snel verder. In dit artikel geef ik je namelijk 3 tips waardoor je kunt voorkomen dat het schilderij ‘te veel’ wordt in je interieur en dat het juist een mooie aanvulling is op de rest van je woning.

Kies je voor een opvallende lijst of juist niet?

Allereerst is het schilderij zelf en de keuze van de lijst erg belangrijk. Is het schilderij aardig druk qua kleuren, dan is het slim om de lijst van het schilderij juist rustig te houden. Is het schilderij juist wat rustiger, dan kan de lijst misschien wat meer uitgesproken zijn. Belangrijk is wel dat de lijst past bij het schilderij zelf en niet ineens een hele andere stijl heeft. Hierdoor kan het sneller rommelig gaan ogen. 

Het kleurgebruik in huis

Heb je een bepaald kleurgebruik in huis, waar een bewuste keuze achter zit? Dan is het goed om dit ook door te trekken in het schilderij. Het schilderij gaat immers een groot gedeelte van je interieur beïnvloeden en het is daarom belangrijk dat hij niet volledig buiten de boot valt. Probeer daarom de kleuren uit je interieur terug te laten komen in de keuze van het schilderij. Heb je bijvoorbeeld veel bruin met crème kleuren in je interieur? Dan kun je voor een schilderij kiezen waar deze tinten in terugkomen. Heb je een heel clean en rustig interieur met veel wit? Dan kan het juist leuk zijn om één uitspatting te hebben in de vorm van het schilderij. Dan mag er best wat meer kleur in het schilderij zitten.    

Minimaliseer in de rest van het interieur

Een groot kunstwerk trekt waarschijnlijk alle aandacht in je interieur. Het is daarom ook goed om de rest van de woonkamer redelijk clean te houden wat accessoires betreft. Wanneer je naast het schilderij ook nog eens je hele vensterbanken en kasten vol gaat zetten met allerlei decoratie, dan kan het al snel heel erg druk worden in je woning. Probeer het daarom te minimaliseren tot enkele accessoires in de vorm van bijvoorbeeld kussentjes en kaarsen. Hierdoor krijgt het schilderij alle aandacht die het verdient.