Zo kun je de kinderkamer leuk én praktisch inrichten 

Wil jij een mooie babykamer maken of kan de babykamer die je nu hebt wel een update gebruiken? Het leuk en praktisch inrichten van de babykamer hoeft niet heel moeilijk te zijn. Hoe je dit het beste kunt aanpakken? Wij helpen je op weg met deze tips voor het inrichten van een kinderkamer. 

Begin bij de basis 

Het is allereerst goed om te bepalen in welke stijl je de babykamer wilt inrichten. Wil je meegaan met de laatste trends of is er een bepaald thema dat je wilt doorvoeren? Een jungle thema bijvoorbeeld, of Disney. Zodra je dit voor jezelf duidelijk hebt, kan het winkelen beginnen. Je kunt je het beste eerst bezighouden met de kleur van de muren. Ga je voor één of meerdere muren in een effen kleur, of laat je een muurschildering maken? Je kunt ook leuke muurstickers gebruiken om de muur op te vrolijken. Bedenk ook vast hoe je de vloer wilt aankleden. Vloerbedekking is lekker comfortabel, maar laminaat is weer makkelijker schoon te maken. Kies daarom voor een mooi vloerkleed, zodat de kids hier op kunnen spelen. 

Aankleden maar!

Details maken de kinderkamer compleet en met de juiste accessoires kun je een hele leuke sfeer creëren. Kijk dus naar een mooi beddengoed in een leuke print en maak er met een bedhemel en nachtlampje een gezellig hoekje van. Wat betreft de aankleding hebben we ook nog een aantal leuke tips voor je. Zorg voor veel groen en zuurstof door wat leuke plantjes neer te zetten en hang wat mooie dingen aan de muur. Een gave poster in een fotolijst 50×75, een wandkleed of -hangers of een goedgevulde boekenplank. Je kunt het afmaken met een stoffen gordijn of een verduisterend rolgordijn en een grote opbergkist of mand in de kamer zetten. Zo struikel jij in ieder geval niet over al het speelgoed in de kamer!

Denk ook aan jezelf 

De kinderkamer maak je natuurlijk niet alleen voor je kind, maar ook een beetje voor jezelf. Probeer het daarom ook voor eigen gebruik praktisch in te richten. Zet bijvoorbeeld een handige kast in de kamer waarin je benodigdheden kunt opbergen. Of een lekkere luie stoel, waarin jij samen met je kindje kunt relaxen. Je zult er tenslotte veel tijd in doorbrengen, dus dan kun je maar beter ook aan jezelf denken. Naar verloop van tijd zul jij wellicht minder tijd doorbrengen in de kamer en zal je kind zich al beter redden, maar dan kun je de meubels gewoon weer vervangen voor iets anders.