herfstvakantie

Parijs, de ultieme stad

Als je in de herfstvakantie bezienswaardigheden wil bezoeken, is Frankrijk misschien iets voor jou. Hier is waarom je Frankrijk snel zou moeten bezoeken. Frankrijk is het vierde meest populaire land in de wereld. Het is het culturele epicentrum. Het is een droom die uitkomt. De rijke geschiedenis van het land overspant de jaren 10.000 tot heden. Het land is rijk aan cultuur en architectuur. Het platteland is prachtig. Frankrijk zit vol met fantastisch eten en er is nog zoveel meer te zien en te beleven. Parijs is vol passie. Het is de stad die alles heeft, van een futuristische hoogbouw tot klassieke geplaveide straten. Parijs heeft het allemaal.

herfstvakantie

Gare de Lyon

Er zijn veel leuke activiteiten te doen in Parijs. Een van de vele activiteiten die populair zijn in Parijs is het ontdekken van nieuwe plaatsen waar je nog nooit van gehoord zou hebben en de tijd nemen om die plaatsen zelf te ontdekken. Een van deze plaatsen is het Gare de Lyon, wat treinstation van Lyon betekent in het Frans. Ik bezocht het Gare de Lyon voor het eerst toen ik in Parijs werkte en ik moet zeggen dat het een fascinerende plek was. Mij werd verteld dat het Gare de Lyon oorspronkelijk het Gare du Nord (Station Noord) of het Gare St. Lazare (St. Lazarus Station) heette. 

Door de stad lopen

Misschien wel een van de populairste activiteiten die toeristen in Parijs leuk vinden, is een wandeling door de hele stad. Mensen zeggen vaak: “Ik loop door Parijs, en het is geweldig!” Je kan een totaal andere ervaring hebben met veel van de buurten waar je rond kan lopen.

De straten zijn smal en hebben soms zeer steile hellingen. Zelfs de mensen die heel erg goed kunnen lopen, gaan niet helemaal door de stad. Parijs is namelijk zo enorm groot en zeker niet alle wijken zijn de moeite waard. Je kan het beste van te voren de leuke plekken uitstippelen en dan van plek naar plek wandelen.