hoe lang gaat een traagschuim matras mee

hoe lang gaat een traagschuim matras mee

Als je merkt dat je na een nacht slapen vaak last hebt van je nek, rug of andere lichaamsdelen, kan het zijn dat je op een verkeerd matras slaapt. Een goed matras is onmisbaar om te voorkomen dat je pijn hebt gedurende de dag. Door deze pijn zal je ‘s avonds ook weer moeilijker in slaap komen, waardoor je nog slechter slaapt. Om te voorkomen dat je in een vicieuze cirkel belandt, is het belangrijk om een goed matras te hebben. Voor mensen die vaak pijn hebben door hun matras, is een traagschuim matras aan te raden. Hoe lang gaat een traagschuim matras mee? Dat zullen we hieronder verder toelichten.

hoe lang gaat een traagschuim matras mee

Rugklachten en zijslapers

Een traagschuim matras is vooral bedoeld voor mensen die kampen met rugklachten of chronische pijn. Zulke matrassen hebben namelijk een drukverlagende werking. Traagschuim matrassen vormen zich naar je lichaam, waardoor de drukpunten verminderd worden. Dit komt doordat deze matrassen bestaan uit holle cellen. Als je bijvoorbeeld een zijslaper bent, vormt het matras zich zo naar je lichaam dat de wervelkolom recht ligt.

Een matras gaat gewoonlijk acht tot tien jaar mee. Het is echter van het materiaal afhankelijk hoe lang het matras daadwerkelijk meegaat. Traagschuim matrassen gaan doorgaans tien tot twaalf jaar mee. Het is afhankelijk van de dichtheid van het matras hoe lang het precies meegaat. Hoe lager de dichtheid, hoe goedkoper het matras, maar ook hoe korter het meegaat.