Gehard glas op maat

Speciaal glas voor de veiligheid

Normaal glas heeft de eigenschap dat het snel kan breken, het is dus ook niet geschikt om als tussenwand of als hekje te gebruiken. Veiligheidsglas is daar wel geschikt voor, in de volksmond wordt het gehard glas op maat genoemd. Het glas is op een speciale manier behandeld, tevens is het bestand tegen grote temperatuurverschillen. Wanneer normaal glas breekt, kunnen er grote scherven ontstaan die grote wonden veroorzaken. Bij glas wat gehard is, zal het in duizenden stukjes uiteen vallen waardoor de kans op ernstige verwondingen vele malen kleiner is. 

Waar wordt het glas voor gebruikt?

Gehard glas op maat wordt zowel binnen als buiten gebruikt, een douche of bad wand is een van toepassingen. Maar ook glazen deuren, of planken voor de keuken waarop je verschillende dingen kunt zetten. Buiten kan het glas worden gebruikt voor balkonbalustrades of voor een galerij, wel moet er dan een gelaagde uitvoering worden gebruikt. Vaak wordt er ook een kleurtje gebruikt, of melkglas waar je niet doorheen kunt kijken. Ook voor deuren wordt het glas gebruikt, omdat er veel krachten vrij kunnen komen bij het gebruik van een deur.

Gehard glas op maat

Verschillende soorten glas 

Natuurlijk is er meer in het assortiment dan alleen blank glas waar je doorheen kunt kijken, gehard glas op maat is er in verschillende mooie kleuren. Neem bijvoorbeeld een prachtige bronzen kleur, die veel wordt gebruikt als balustrade op een balkon. Je hebt direct een luxe uitstraling die toch veilig is voor de gebruiker, het glas is zo vervaardigd dat het niet snel zal breken. de verschillende diktes, maken het mogelijk dat het glas overal voor gebruikt kan worden. Bij het plaatsen is het zeer belangrijk om de randen niet in contact te laten komen met steen of staal, door de gevoeligheid zal het glas direct breken.