Tips bij het inrichten van een kleine studio

De woonkamer

Een grote woonkamer is niet voor iedereen weggelegd. Maar dat betekent niet dat je jouw woonkamer niet gezellig kunnen inrichten!

Essentieel bij een kleine woonkamer is toch een manier vinden om ruimte te creëren. Een loze hoek waar je eigenlijk niets mee doet een functie even door er bijvoorbeeld je boeken uit te stallen en op te bergen. Multifunctionele meubels zijn erg praktisch in een kleine woning en er is op dit gebied ook genoeg te koop. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een uitschuifbare eettafel, een slaapbank of een salontafel waar je tevens spullen in kunt opbergen.

Speel met licht en ruimte

Een kleine woning schreeuwt om licht! Lichte kleuren in je interieur zullen het natuurlijke licht dat je in je woning binnen krijgt alleen maar versterken. Lichte kleuren reflecteren licht, donkere kleuren absorberen het. Allerlei redenen dus om zoveel mogelijk lichte kleuren te gebruiken in je kleinere woning! Creëer sfeer met accessoires in wat diepere en warme kleuren zoals wat gezellige kussentjes of een hip vloerkleed. Kijk op xenos.nl voor de leukste kussens.

Roomdividers

Om een zo ruim mogelijk effect te creëren in de woning is het belangrijk om overzicht en rust te behouden door middel van het afscheiden van aparte leefruimtes. Denk hierbij niet meteen aan het plaatsen van een wand, maar maak bijvoorbeeld gebruik van een roomdivider of mooie kast om afscheiding in de ruimte aan te brengen.

Spiegels

Het welbekende trucje, dat ook echt altijd werkt: het plaatsen van een mooie grote spiegel waardoor de ruimte optisch vele malen groter lijkt.
Een enorme wandgrote spiegel kan worden neergezet op een strategische plek, waardoor de leefruimte gevoelsmatig dubbel zo groot wordt. Bijvoorbeeld ipv van een muur, een spiegel.

Wist je dat je bij Xenos ook hele leuke spiegels hebt in allerlei soorten en maten? Kijk snel op www.xenos.nl!