klassieke meubels 1

Deze gevleugelde stoelen vliegen de deur uit

Je hebt ze vast wel eens zien staan bij opa en oma, in de plaatselijke kringloopwinkel of bij een vriend of kennis thuis, misschien zelfs in een winkel of kantoor, de wingchair. Deze klassieke zitmeubelen worden weer steeds populairder onder consumenten en liefhebbers of we zouden kunnen zeggen dat we het kunnen beschouwen als een veel voorkomende meubelstijl onder de algemene bevolking. Lekker in het avondlicht een boek lezen, tv kijken of gewoon even een dutje doen. Ze zijn tevens ideaal om na een lange, drukke, stressvolle, vermoeiende of enerverende dag op het werk in de stoel neer te ploffen.

Gehorige herinneringen die iedereen herkent

In bijna iedere woonkamer heeft er eentje (of twee) gestaan. Het is een nostalgisch beeld dat bij velen een melancholisch gevoel opwekt. De ouden leren kleur met hier en daar een vlek, ieder met zijn eigen verhaal en gebeurtenis of warme herinneringen aan je jeugd oproept. Het oorverdovende gebrul van opa als er weer limonade werd gemorst of een stuk pizza viel, waardoor de hele rugleuning van de stoel met vet werd besmeurd als je eindelijk weer eens in zijn oorfauteuil mocht zitten. Nu ze weer volop worden verkocht zijn deze momenten ineens weer dichtbij waardoor wanneer je een van deze stoelen hebt of wanneer je hem ergens ziet, een gevoel van vreugde je overvalt.

Nog verder terug in de tijd

Als we nog verder over onze schouder kijken, zien we in de verte zelfs de retro variant tevoorschijn komen. Deze was moeilijker schoon te houden maar was altijd lekker warm. Het is de warmte die de kleuren vormgaven. De donkere warme tinten voelden als twee zachte armen die je lichtjes omhelsden. Het is geen doorsnee stoel die functioneel is, of waarvan er meerdere in huis te vinden zijn. Dit unieke kunstwerk staat in negen van de tien huishoudens in zijn eentje als pronkstuk midden in de woonkamer.